Re: [LAU] M-Audio Fast Track Pro: unreliable, distorted recording

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: Guillaume Pellerin <lists@...>
Cc: <linux-audio-user@...>
Date: Thursday, February 6, 2014 - 2:05 am

Hi Guillaume,

On Tue, Feb 04, 2014 at 06:29:28PM +0100, Guillaume Pellerin wrote:

I added your suggested kernel module option line and rebooted my
system for good measure.

$ cat /proc/asound/card0/stream0 # now gives:
M-Audio FastTrack Pro at usb-0000:00:1d.0-2, full speed : USB Audio

Playback:
Status: Stop
Interface 2
Altset 2
Format: S24_3BE
Channels: 2
Endpoint: 3 OUT (ADAPTIVE)
Rates: 44100, 48000
Interface 2
Altset 5
Format: S24_3BE
Channels: 2
Endpoint: 3 OUT (ADAPTIVE)
Rates: 8000 - 48000 (continuous)

$ cat /proc/asound/card0/stream1 # now gives:
M-Audio FastTrack Pro at usb-0000:00:1d.0-2, full speed : USB Audio #1

Playback:
Status: Stop
Interface 3
Altset 2
Format: S24_3BE
Channels: 2
Endpoint: 4 OUT (ADAPTIVE)
Rates: 44100, 48000
Interface 3
Altset 5
Format: S24_3BE
Channels: 2
Endpoint: 4 OUT (ADAPTIVE)
Rates: 8000 - 48000 (continuous)

Capture:
Status: Stop
Interface 4
Altset 2
Format: S24_3BE
Channels: 2
Endpoint: 5 IN (SYNC)
Rates: 8000 - 48000 (continuous)

I've also updated my arecord test command to account for the the
S24_3BE format:

arecord -t raw -f S24_3BE -c2 -r 48000 -D hw:0,1 -vv | aplay -f S24_3BE -c2 -r 48000 -D hw:0,0

Unfortunately, I am still getting bad captures in about ~10% of my
test cases. I have noticed a slightly different problem in this
configuration: about half of the bad captures are not just a distorted
signal, but instead very loud pure white noise. My ears are still
ringing!

> un/replug the card and make your tests again.

No luck so far, and the mystery continues. Are there specific kernel
configuration options which you would advise disabling? Here is a
snippet from my current /proc/config.gz which shows some settings
related to USB:

# --------------------------------------------
#
# Miscellaneous USB options
#
CONFIG_USB_DEFAULT_PERSIST=y
CONFIG_USB_DYNAMIC_MINORS=y
# CONFIG_USB_OTG is not set
CONFIG_USB_MON=m
CONFIG_USB_WUSB=m
CONFIG_USB_WUSB_CBAF=m
# CONFIG_USB_WUSB_CBAF_DEBUG is not set
# --------------------------------------------

Again, your help on this one is much appreciated!

.lewis
_______________________________________________
Linux-audio-user mailing list
Linux-audio-user@lists.linuxaudio.org
http://lists.linuxaudio.org/listinfo/linux-audio-user

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
Re: [LAU] M-Audio Fast Track Pro: unreliable, distorted reco..., Guillaume Pellerin, (Fri Feb 21, 10:21 pm)
Re: [LAU] M-Audio Fast Track Pro: unreliable, distorted reco..., Guillaume Pellerin, (Sun Mar 2, 12:29 pm)
Re: [LAU] M-Audio Fast Track Pro: unreliable, distorted reco..., Guillaume Pellerin, (Fri Feb 21, 10:20 pm)
Re: [LAU] M-Audio Fast Track Pro: unreliable, distorted reco..., Guillaume Pellerin, (Wed Jan 29, 12:13 pm)
Re: [LAU] M-Audio Fast Track Pro: unreliable, distorted reco..., Guillaume Pellerin, (Tue Feb 4, 5:29 pm)
Re: [LAU] M-Audio Fast Track Pro: unreliable, distorted reco..., Lewis Pike, (Thu Feb 6, 2:05 am)