[LAU] WX5 MIDI mapping

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
Cc: Linux Audio Users <linux-audio-user@...>, <lmuse-user@...>
Date: Monday, September 2, 2013 - 2:57 am

--089e013d1b9cbd31d104e55dbc64
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1

Hi,
I am sorry for a beginner question, but your advice would be helpful..
I have an electronic saxophone, Yamaha WX5.
I use with MIDI->USB, using Qsynth (through jack), the sound is working
well, but every time I try to record midi footage, using either rosegarden
or ardour3, the midi record is:
- in strange tones (the melody is there, but notes are transposed for +32
or -32) (note that using Qsynth, or connecting with virtual keyboard, the
notes are ok...)
- when I try to transpose the recorded melody to normal scale, it doesn't
play anything (yes, I map some midi instrument there, but it seems like if
there is some strange volume=0 was set, or I don't know - but I haven't
found a way to set it to other values)

I know it is very messy question. But maybe you know what is wrong in my
case.. maybe to try another software, or I miss some settings there?

Thank you very much.

Milan

--089e013d1b9cbd31d104e55dbc64
Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Hi,I am sorry=
for a beginner question, but your advice would be helpful..I hav=
e an electronic saxophone, Yamaha WX5.I use with MIDI->USB, us=
ing Qsynth (through jack), the sound is working well, but every time I try =
to record midi footage, using either rosegarden or ardour3, the midi record=
is:
- in strange tones (the melody is there, but notes are transposed for=
+32 or -32) (note that using Qsynth, or connecting with virtual keyboard, =
the notes are ok...)- when I try to transpose the recorded melody=
to normal scale, it doesn't play anything (yes, I map some midi instru=
ment there, but it seems like if there is some strange volume=3D0 was set, =
or I don't know - but I haven't found a way to set it to other valu=
es)
I know it is very messy question. But maybe you know what is wron=
g in my case.. maybe to try another software, or I miss some settings there=
?Thank you very much.Milan

--089e013d1b9cbd31d104e55dbc64--

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
[LAU] WX5 MIDI mapping, Milan Lazecky, (Mon Sep 2, 2:57 am)
Re: [LAU] WX5 MIDI mapping, Paul Davis, (Mon Sep 2, 1:16 pm)
Re: [LAU] WX5 MIDI mapping, Milan Lazecky, (Mon Sep 2, 3:26 pm)
Re: [LAU] WX5 MIDI mapping, Nick Copeland, (Mon Sep 2, 4:10 pm)
Re: [LAU] WX5 MIDI mapping, Milan Lazecky, (Fri Sep 6, 2:31 am)
Re: [LAU] WX5 MIDI mapping, Tim E. Real, (Mon Sep 2, 8:24 am)