[LAU] Reporting bugs by a strange bugtracker

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: linux-audio-user <linux-audio-user@...>
Date: Monday, February 11, 2013 - 7:25 pm

To be fair this is the first really idiotic bugtracker I'm subscribed
to, I experienced other bugtrackers as intuitive usable.

Even on https://bugs.launchpad.net/bugs/bugtrackers/alsa-mantis is the
dead link to https://bugtrack.alsa-project.org/alsa-bug/ .

Wow, I followed the instruction on the quick and tried to add _not_ to
modify a bug report and got this:

-------- Forwarded Message --------
From: noreply@bugs.launchpad.net
Reply-to: noreply@bugs.launchpad.net
To: ralf.mardorf@rocketmail.com
Subject: Submit Request Failure
Date: Mon, 11 Feb 2013 19:00:42 -0000

An error occurred while processing a mail you sent to Launchpad's email
interface.

Error message:

The message you sent included commands to modify the bug report,
but you didn't sign the message with an OpenPGP key that is
registered in Launchpad.

--
For more information about using Launchpad by e-mail, see
https://help.launchpad.net/EmailInterface
or send an email to help@launchpad.net

This is the contend:

Subject: snd_hdsp ADAT channels 3 to 8 can't be routed to jackd

On Linux (ALSA 1.0.25, kernel 3.6.5-rt14, Ubuntu 12.10 amd64) there are
only ADAT channel 1 and 2 available by jackd, when using snd_hdsp for a
RME HDSPe AIO sound card, so I tested the card on FreeBSD 9.1 amd64
using the FreeBSD driver, there without TotalMix, but all 8 ADAT
channels are working.

$ service rtirq status

PID CLS RTPRIO NI PRI %CPU STAT COMMAND
62 FF 90 - 130 0.0 S irq/8-rtc0
812 FF 85 - 125 0.0 S irq/18-snd_hdsp
53 FF 80 - 120 0.0 S irq/19-ehci_hcd
54 FF 80 - 120 0.0 S irq/16-ohci_hcd
55 FF 79 - 119 0.2 S irq/17-ohci_hcd
59 FF 78 - 118 0.0 S irq/17-ohci_hcd
61 FF 75 - 115 0.0 S irq/1-i8042
24 FF 50 - 90 0.0 S irq/9-acpi
45 FF 50 - 90 0.0 S irq/22-ahci
256 FF 50 - 90 0.0 S irq/14-pata_ati
257 FF 50 - 90 0.0 S irq/15-pata_ati
619 FF 50 - 90 0.0 S irq/7-parport0
740 FF 50 - 90 0.0 S irq/43-radeon
1328 FF 50 - 90 0.0 S irq/42-eth0
3 FF 1 - 41 0.1 S ksoftirqd/0
15 FF 1 - 41 0.1 S ksoftirqd/1

Still xruns at 10.7 ms:

$ jackd --sync -Xalsarawmidi -dalsa -r48000 -p256
jackdmp 1.9.9

Excepted of the ADAT issue hdspmixer does work:

$ hdspmixer

HDSPMixer 1.11
Looking for RME cards:
Card 0: RME AIO S/N 0x579bcc at 0xfddf0000, irq 18
RME AIO found!
Card 3: USB Device 0x170b:0x11 at usb-0000:00:13.0-1, full speed
Card 4: KORG INC. nanoKONTROL at usb-0000:00:13.0-2, full speed
1 RME cards card found.
Restoring last presets used

This doesn't work:

$ hdspconf

HDSPConf 1.4
Looking for HDSP cards :
Card 0 : RME AIO S/N 0x579bcc at 0xfddf0000, irq 18
Card 3 : USB Device 0x170b:0x11 at usb-0000:00:13.0-1, full speed
Card 4 : KORG INC. nanoKONTROL at usb-0000:00:13.0-2, full speed
No Hammerfall DSP card found.

$ sudo alsactl store
alsactl: get_control:538: Unknown control type: 0

Regards,
Ralf

affects alsa

_______________________________________________
Linux-audio-user mailing list
Linux-audio-user@lists.linuxaudio.org
http://lists.linuxaudio.org/listinfo/linux-audio-user

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

This is the only confirmed message in this thread.