Re: [LAU] Installed Fedora17, now trying to play sound

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: linux-audio-user@lists.linuxaudio.org <linux-audio-user@...>
Date: Monday, July 16, 2012 - 9:28 pm

---2109934955-2045611437-1342474088=:62291
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

=0APaul Davis writes:=0A>=0A> On Mon, Jul 16, =
2012 at 2:28 PM, Ivan K wrote:=0A> >=0A> > But look=
at all of these devices I can choose from=0A> > in Alsa mixer:=0A> >=0A> >=
=A0=A0 > HDA NVidia (Alsa mixer)=0A> >=A0=A0 > FG0560 Live! Cam Optia AF (A=
lsa mixer)=0A> >=A0=A0 > Capture: VF0560 Live! Cam Optia AF Analog Stereo (=
PulseAudio Mixer)=0A> >=A0=A0 > M Audio Audiophile 24.96 (Alsa mixer)=0A> >=
=A0=A0 > Playback: ICE1712 [Envy24] PCI Multi-Channel I/O Controller Analog=
Stereo (PulseAudio Mixer)=0A> >=A0=A0 > Playback: Internal Audio Analog St=
ereo (PulseAudio Mixer)=0A> >=A0=A0 > Capture: Monitor of ICE1712 [Envy24] =
PCI Multi-Channel I/O ControllerAnalog Stereo (PulseAudio Mixer)=0A> >=A0=
=A0 > Capture: ICE1712 [Envy24] PCI Multi-Channel I/O Controller Analog Ste=
reo (PulseAudio Mixer)=0A> >=A0=A0 > Capture:=A0 Monitor of internal Audio =
Analog Stereo (PulseAudio Mixer)=0A> >=0A> =0A> the relevant output is real=
ly what this command says:=0A> =0A>=A0=A0=A0 cat /proc/asound/cards=0A> =0A=

le=0A> card. then it gets a bit more complex. but in the common case, the "=
one to=0A> pick" is hw:CARDNAME (as described here:=0A> =0A>=A0=A0=A0 http:=
//jackaudio.org/device_naming=0A> =0A=0AOK; my=A0 /proc/asound/cards file r=
eads:=0A=0A=A00 [NVidia=A0 ]: HDA-Intel - HDA NVidia=0A=A0=A0=A0=A0=A0=A0=
=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0 HDA NVidia at 0xfe024000 irq 21=0A=A01 [AF=A0=A0=
=A0=A0=A0 ]: USB-Audio - VF0560 Live! Cam Optia AF=0A=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0=
=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0 Creative Labs VF0560 Live! Cam Optia AF at usb-0000:0=
0:02.1-3, high speed=0A=A02 [M2496=A0=A0 ]: ICE1712 - M Audio Audiophile 24=
/96=0A=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0 M Audio Audiophile 24/96 a=
t 0xac00, irq 16=0A=0Aand so obviously I want device 2 [M2496]=A0 listed ab=
ove, and so=0Afrom the multiple choices given to me in xfce4-mixer, I choos=
e:=0A"M Audio Audiophile 24.96 (Alsa mixer)".=A0 Still no audio.=0A=0A=0ATh=
e xfce4-mixer, then gives me a number of options, for the next four=0Achoic=
es:=0A=0A=A0 IEC958: (PCM Out, H/W in 0, H/W in 1, H/W in 2, H/W in 3, H/W =
in 4,=0A=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0=A0 H/W in 5, H/W in 6, H/W in 7, IEC958 in L,=
IEC958 in R, Digital Mixer)=0A=A0 IEC958: (ditto)=0A=A0 H/W: (ditto)=0A=A0=
H/W: (ditto)=0A=0Aand presently, I have these choices:=0A=0A=A0 IEC958: IE=
C958 in L=0A=A0 IEC958: IEC958 in R=0A=A0 H/W:=A0 IEC958 in R=0A=A0 H/W:=A0=
IEC958 in R=0A=0AStill no audio.=0A=0A=0AAny help would be appreciated.=A0=
Should I be configuring things with something=0Aother than xfce4-mixer.=A0=
I am just going for simple play back for now.=A0 Thanks;
---2109934955-2045611437-1342474088=:62291
Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Paul Davis <paul@linuxaudiosystems.com> writes:>&gt=
; On Mon, Jul 16, 2012 at 2:28 PM, Ivan K <ivan_521521@yahoo.com> wro=
te:> >> > But look at all of these devices I can choose=
from> > in Alsa mixer:> >> >   &gt=
; HDA NVidia (Alsa mixer)> >   > FG0560 Live! Cam Op=
tia AF (Alsa mixer)> >   > Capture: VF0560 Live! Cam=
Optia AF Analog Stereo (PulseAudio Mixer)> >   > M =
Audio Audiophile 24.96 (Alsa mixer)> >   > Playback:=
ICE1712 [Envy24] PCI Multi-Channel I/O Controller Analog Stereo (PulseAudi=
o Mixer)> >   > Playback: Internal Audio Analog Ster=
eo (PulseAudio Mixer)> >   > Capture: Monitor
of ICE1712 [Envy24] PCI Multi-Channel I/O ControllerAnalog Stereo (PulseAu=
dio Mixer)> >   > Capture: ICE1712 [Envy24] PCI Mult=
i-Channel I/O Controller Analog Stereo (PulseAudio Mixer)> >&nbsp=
;  > Capture:  Monitor of internal Audio Analog Stereo (PulseA=
udio Mixer)> >> > the relevant output is really wha=
t this command says:> >    cat /proc/asound/ca=
rds> > the complication is that some devices have multiple PC=
M devices on a single> card. then it gets a bit more complex. but in=
the common case, the "one to> pick" is hw:CARDNAME (as described he=
re:> >    http://jackaudio.org/device_naming> OK; my  /proc/asound/cards file reads: 0 [=
NVidia  ]: HDA-Intel - HDA NVidia     &nb=
sp;         HDA NVidia at
0xfe024000 irq 21 1 [AF      ]: USB-Audi=
o - VF0560 Live! Cam Optia AF       =
        Creative Labs VF0560 Live! Cam O=
ptia AF at usb-0000:00:02.1-3, high speed 2 [M2496   ]: =
ICE1712 - M Audio Audiophile 24/96      &=
nbsp;        M Audio Audiophile 24/96 at=
0xac00, irq 16and so obviously I want device 2 [M2496]  liste=
d above, and sofrom the multiple choices given to me in xfce4-mixer, I =
choose:"M Audio Audiophile 24.96 (Alsa mixer)".  Still no audio.The xfce4-mixer, then gives me a number of options, for the next =
fourchoices:  IEC958: (PCM Out, H/W in 0, H/W in 1, H/W in=
2, H/W in 3, H/W in 4,        =
H/W in 5, H/W in 6, H/W in 7, IEC958 in L, IEC958 in R, Digital
Mixer)  IEC958: (ditto)  H/W: (ditto)  H/W: (di=
tto)and presently, I have these choices:  IEC958: IEC9=
58 in L  IEC958: IEC958 in R  H/W:  IEC958 in R&=
nbsp; H/W:  IEC958 in RStill no audio.Any help wou=
ld be appreciated.  Should I be configuring things with somethingo=
ther than xfce4-mixer.  I am just going for simple play back for now.&=
nbsp; Thanks;
---2109934955-2045611437-1342474088=:62291--

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
Re: [LAU] Installed Fedora17, now trying to play sound, Robin Paulson, (Mon Jul 16, 3:59 am)
Re: [LAU] Installed Fedora17, now trying to play sound, Charles Henry, (Mon Jul 16, 4:09 pm)
Re: [LAU] Installed Fedora17, now trying to play sound, Fernando Lopez-Lezcano, (Mon Jul 16, 5:15 pm)
Re: [LAU] Installed Fedora17, now trying to play sound, Kevin Cosgrove, (Fri Jul 20, 7:06 pm)
Re: [LAU] Installed Fedora17, now trying to play sound, Fernando Lopez-Lezcano, (Tue Jul 17, 4:57 am)
Re: [LAU] Installed Fedora17, now trying to play sound, Fernando Lopez-Lezcano, (Wed Jul 18, 6:33 pm)
Re: [LAU] Installed Fedora17, now trying to play sound, Paul Davis, (Mon Jul 16, 10:53 am)
Re: [LAU] Installed Fedora17, now trying to play sound, Ivan K, (Mon Jul 16, 9:28 pm)