[LAU] strange behaviour with novation launchpad

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: linux-audio-user <linux-audio-user@...>
Date: Thursday, July 12, 2012 - 7:28 pm

Hi

I'm trying to use my novation launchpad with chuck. It seems to be
plug/play, at least I didn't do anything except plug and play :-)

However it's acting a bit strange in one regard. The first time I handle
(read presses from the launchpad and sends something back to turn lights
on/off) it works as expected.

However the next time I launch my chuck code (without turning off =
unplugging the launchpad) it doesn't send presses. However the arrow up,
down, left and right buttons (or at least the up-one, that's what I got
used to use) works and after pressing it the other buttons start sending
again.

Every once in a while, it's the other way around, I have to press a grid
button before the arrow pads start sending.

I checked my chuck code quite thoroughly, and played with various things
to remedy the problem, but still it might be something I send that
messes up the launchpad.

Can anyone recognize this behavior? Or the opposite: testify that it
works without this quirk? Any ideas how to approach the problem, narrow
down the possibilities and hopefully eventually find a fix?

NB: I'm running arch linux with kernel 3.0-rt...

--
Atte

http://atte.dk http://modlys.dk

_______________________________________________
Linux-audio-user mailing list
Linux-audio-user@lists.linuxaudio.org
http://lists.linuxaudio.org/listinfo/linux-audio-user

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
[LAU] strange behaviour with novation launchpad, Atte André Jensen, (Thu Jul 12, 7:28 pm)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Fons Adriaensen, (Thu Jul 12, 9:02 pm)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Atte André Jensen, (Fri Jul 13, 6:55 am)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Fons Adriaensen, (Fri Jul 13, 8:59 am)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Kaspar Bumke, (Fri Jul 13, 3:56 pm)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Fons Adriaensen, (Fri Jul 13, 8:40 pm)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Atte André Jensen, (Fri Jul 13, 4:23 pm)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Kaspar Bumke, (Fri Jul 13, 4:41 pm)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Fons Adriaensen, (Fri Jul 13, 8:46 pm)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Robin Gareus, (Fri Jul 13, 6:59 pm)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Kaspar Bumke, (Fri Jul 13, 7:12 pm)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Fons Adriaensen, (Fri Jul 13, 8:32 pm)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Kaspar Bumke, (Fri Jul 13, 6:59 pm)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Fons Adriaensen, (Fri Jul 13, 8:34 pm)
Re: [LAU] strange behaviour with novation launchpad, Kaspar Bumke, (Fri Jul 13, 4:08 pm)