Re: [LAU] Very frustrating problem with JACK and exporting through mixbus

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: linux-audio-user <linux-audio-user@...>
Cc: <jack-devel@...>, Harrison Mixbus <mixbus@...>
Date: Friday, May 18, 2012 - 4:44 am

--f46d04088e3d1b3de304c04833c0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8

Just an update on this...

I just created a full project with a combination of 39 tracks and busses
with A3, and with Jack2 everything exported just fine. I haven't been able
to export anything but very small projects with mixbus and Jack2. The
issue definitely seems to be related to mixbus, Jack2 and the size of the
project.

--Jason

On Sat, May 5, 2012 at 1:34 PM, Jason Jones wrote:

> I'm cross posting, including this to the JACK mailing list.

--f46d04088e3d1b3de304c04833c0
Content-Type: text/html; charset=UTF-8
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Just an update on this...I just created a full project =
with a combination of 39 tracks and busses with A3, and with Jack2 everythi=
ng exported just fine. =C2=A0I haven't been able to export anything but=
very small projects with mixbus and Jack2. =C2=A0The issue definitely seem=
s to be related to mixbus, Jack2 and the size of the project.
--JasonOn Sat, May 5=
, 2012 at 1:34 PM, Jason Jones <poeticintensity@gmail.com><=
/span> wrote:
I'm cross pos=
ting, including this to the JACK mailing list.=

On Sun, Feb 26, 2012 at 1:09 AM, Jason=
Jones <poeticintensity@gmail.com> wrote:

Hey guys.. =C2=A0I recently acquired a RME R=
aydat interface (works like a *charm*, and I love it!), but ever since I in=
stalled it, I'm getting a random error when I try to export my tracks, =
and it's driving me bonkers.

Previously to installing the Raydat card, I had used ardour =
for approximately 10 years, and have never experienced this problem.<=
div>The problem is about 75% of the time, when exporting, th=
e GUI will just sit there and do nothing, maintaining the "export&quot=
; button depressed continually. =C2=A0 Within QJackctl's "message&=
quot; window, I see the following error:

JackEngine::XRun: client =3D ardour was not run: state =3D 2
JackFreewheelDriver::Process: Process error
00:31:20.920 XRUN callback (1).

The remaining 25% of the t=
ime it exports just fine, without issue.

Needless to say, this is extremely frustrating. =C2=A0Googling =
the problem returns nothing but the snippet of code which contains the erro=
r message itself, which can be found at the link below:

http://www.trac.jackaudio.org/browser/jack2/branches/pipelining/common/Ja=
ckFreewheelDriver.cpp?rev=3D4306

Any help would be greatly appreciated. =C2=A0If more info i=
s needed, please let me know what I can get you.

Also, thanks to everyone who assured me that the Raydat car=
d works well under Linux. =C2=A0It really does work like a charm.

Regards,

--Jasonwww.advancedbudgetstudios.com
I've since found=
that this problem only occurs in Jack2. =C2=A0Jack1 exports 100% of the ti=
me just fine, but I've found that Jack2 (aside from the export problem)=
works much better under high stress. =C2=A0Most of my projects contain a h=
igh number of tracks / plugins / etc... Thus, high stress. =C2=A0It'd b=
e very nice to go back to Jack2, but not being able to export pretty much k=
ills any usefulness from it. =C2=A0Any ideas at all?

Thanks in advance.--Jason

--f46d04088e3d1b3de304c04833c0--

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
Re: [LAU] Very frustrating problem with JACK and exporting t..., Jason Jones, (Fri May 18, 4:44 am)