[LAU] Segfault using zita-j2a

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: <fons.adriaensen@...>
Cc: <linux-audio-user@...>
Date: Thursday, October 25, 2012 - 2:54 pm

Hi Fons, hi list,

I've been trying to get zita-a2jbridge working on my laptop. JACK is
running with the internal Intel HDA-card via ALSA backend.
Using the Edirol UA-101 as JACK's main-backend works w/o problems and
using alsa_out & alsa_in works, too.
Software versions I am using:
media-libs/zita-alsa-pcmi-0.2.0
media-libs/zita-resampler-1.2.0
media-sound/zita-ajbridge-0.2.2
media-sound/jack-audio-connection-kit-1.9.8

Here's the output of gdb trying to run zita-j2a:
kripton@miramis ~ $ cat /proc/asound/cards
0 [Intel ]: HDA-Intel - HDA Intel
HDA Intel at 0xfc020000 irq 46
1 [Loopback ]: Loopback - Loopback
Loopback 1
2 [UA101 ]: UA-101 - UA-101
EDIROL UA-101 (serial ZT40539), 48000 Hz at
usb-0000:00:1d.7-2, high speed
29 [ThinkPadEC ]: ThinkPad EC - ThinkPad Console Audio Control
ThinkPad Console Audio Control at EC reg 0x30, fw
7VHT16WW-1.06
kripton@miramis ~ $ gdb zita-j2a
GNU gdb (Gentoo 7.5 p1) 7.5
Copyright (C) 2012 Free Software Foundation, Inc.
License GPLv3+: GNU GPL version 3 or later

This is free software: you are free to change and redistribute it.
There is NO WARRANTY, to the extent permitted by law. Type "show copying"
and "show warranty" for details.
This GDB was configured as "x86_64-pc-linux-gnu".
For bug reporting instructions, please see:
...
Reading symbols from /usr/bin/zita-j2a...done.
(gdb) r -j UA101 -d hw:UA101 -c 10 -v
Starting program: /usr/bin/zita-j2a -j UA101 -d hw:UA101 -c 10 -v
warning: Could not load shared library symbols for linux-vdso.so.1.
Do you need "set solib-search-path" or "set sysroot"?
[Thread debugging using libthread_db enabled]
Using host libthread_db library "/lib64/libthread_db.so.1".
playback :
nchan : 10
fsamp : 48000
fsize : 256
nfrag : 2
format : S32_LE
capture : not enabled
[New Thread 0x7ffff7f9f700 (LWP 15169)]
[New Thread 0x7ffff7f1e700 (LWP 15170)]
[New Thread 0x7ffff7e9d700 (LWP 15171)]
[New Thread 0x7ffff7fce700 (LWP 15172)]
Starting synchronisation.

Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread 0x7ffff7e9d700 (LWP 15171)]
0x00007ffff7bd8760 in VResampler::process (this=0x6265a0) at
vresampler.cc:217
217 vresampler.cc: No such file or directory.
(gdb) bt
#0 0x00007ffff7bd8760 in VResampler::process (this=0x6265a0) at
vresampler.cc:217
#1 0x0000000000403951 in Jackclient::playback (this=0x6262d0,
nframes=128) at jackclient.cc:222
#2 0x00000000004042eb in Jackclient::jack_process (this=0x6262d0,
nframes=128) at jackclient.cc:467
#3 0x00007ffff779c61a in ?? () from /usr/lib64/libjack.so.0
#4 0x00007ffff77af760 in ?? () from /usr/lib64/libjack.so.0
#5 0x00007ffff7575ec6 in start_thread () from /lib64/libpthread.so.0
#6 0x00007ffff6aa08ad in clone () from /lib64/libc.so.6
(gdb) q
A debugging session is active.

Inferior 1 [process 15160] will be killed.

Quit anyway? (y or n) y

Any ideas?

Thanks in advance,
Jannis
_______________________________________________
Linux-audio-user mailing list
Linux-audio-user@lists.linuxaudio.org
http://lists.linuxaudio.org/listinfo/linux-audio-user

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
[LAU] Segfault using zita-j2a, Jannis Achstetter, (Thu Oct 25, 2:54 pm)
Re: [LAU] Segfault using zita-j2a, Robin Gareus, (Thu Oct 25, 3:23 pm)
Re: [LAU] Segfault using zita-j2a, Fons Adriaensen, (Thu Oct 25, 3:51 pm)
Re: [LAU] Segfault using zita-j2a, Jannis Achstetter, (Thu Oct 25, 5:37 pm)
Re: [LAU] Segfault using zita-j2a, Fons Adriaensen, (Thu Oct 25, 8:57 pm)
Re: [LAU] Segfault using zita-j2a, Jannis Achstetter, (Thu Oct 25, 9:37 pm)
Re: [LAU] Segfault using zita-j2a, Fons Adriaensen, (Fri Oct 26, 7:37 am)
Re: [LAU] Segfault using zita-j2a, Jannis Achstetter, (Fri Oct 26, 10:27 am)
Re: [LAU] Segfault using zita-j2a, Fons Adriaensen, (Fri Oct 26, 11:57 am)
Re: [LAU] Segfault using zita-j2a, Jannis Achstetter, (Sat Oct 27, 6:23 pm)
Re: [LAU] Segfault using zita-j2a, Fons Adriaensen, (Fri Oct 26, 7:59 am)
Re: [LAU] Segfault using zita-j2a, Jannis Achstetter, (Thu Oct 25, 4:52 pm)
Re: [LAU] Segfault using zita-j2a, Jannis Achstetter, (Thu Oct 25, 3:49 pm)
Re: [LAU] Segfault using zita-j2a, Robin Gareus, (Thu Oct 25, 3:53 pm)