Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: <linux-audio-user@...>
Date: Thursday, April 7, 2011 - 7:46 am

Hi,

On 04/07/2011 12:34 AM, Dave Phillips wrote:

we observed exactly the same problem (only on the output of a custom
made USB sound card). The noise was spikes of varying amplitude at a
fixed rate (125ms if I remember well). Replacing the USB cable by a
shorter one significantly reduced the problem, and it also depended on
the USB ports used for mouse and sound card. On some mainboards/laptops
the noise was less then on others.

See
http://vegri.net/output_zero.png and
http://vegri.net/output_inactive.png
for output spectrum of the sound card (custom made, not UA25) when
playing zeros and when not in use.

- Giso

>

_______________________________________________
Linux-audio-user mailing list
Linux-audio-user@lists.linuxaudio.org
http://lists.linuxaudio.org/listinfo/linux-audio-user

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
[LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, Dave Phillips, (Wed Apr 6, 10:34 pm)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, S. Massy, (Fri Apr 8, 1:03 am)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, Jeremy Jongepier, (Fri Apr 8, 6:35 am)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, Philipp √úberbacher, (Fri Apr 8, 7:39 am)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, S. Massy, (Fri Apr 8, 4:44 pm)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, Giso Grimm, (Thu Apr 7, 7:46 am)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, Arnold Krille, (Thu Apr 7, 6:25 am)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, Mark Knecht, (Wed Apr 6, 10:53 pm)