[LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: LAU <linux-audio-user@...>
Date: Wednesday, April 6, 2011 - 10:34 pm

Greetings,

I've been working with Ardour3 on my laptop, a machine with an AMD
Turion X2 CPU and an nVidia 8200M integrated video chipset. Recently I
started monitoring my test recordings through the headphone output of my
UA25 and I notice that when I move the mouse it creates scratchy sounds,
though QJackCtl reports no xruns and my recordings are unaffected. I
verified the problem with Ardour2 and Mixbus. It doesn't occur when I
use the integrate audio chipset (snd-hda-intel, wahoo).

Running 'cat /proc/interrupts' reports that usb1/usb3 share interrupt 17
and usb2/usb4 share interrupt 16. I've tried switching ports around but
that didn't get rid of the noise. Any further suggestions ?

Best,

dp

_______________________________________________
Linux-audio-user mailing list
Linux-audio-user@lists.linuxaudio.org
http://lists.linuxaudio.org/listinfo/linux-audio-user

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
[LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, Dave Phillips, (Wed Apr 6, 10:34 pm)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, S. Massy, (Fri Apr 8, 1:03 am)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, Jeremy Jongepier, (Fri Apr 8, 6:35 am)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, Philipp √úberbacher, (Fri Apr 8, 7:39 am)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, S. Massy, (Fri Apr 8, 4:44 pm)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, Giso Grimm, (Thu Apr 7, 7:46 am)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, Arnold Krille, (Thu Apr 7, 6:25 am)
Re: [LAU] UA25 noise problem w. nVidia chipset, Mark Knecht, (Wed Apr 6, 10:53 pm)