Re: [LAU] disabling jack plugin autoconnect or autoconnect in itself

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: <linux-audio-user@...>
Date: Tuesday, August 3, 2010 - 8:58 pm

fons@kokkinizita.net wrote:

Well here is the asoundrc I'm using:

pcm.!default {
type plug
slave.channels 5
slave { pcm "jack" channels 5}
}

pcm.jack {
type jack
playback_ports {
0 system:playback_1
1 system:playback_2
2 system:playback_2
3 system:playback_2
4 system:playback_2
}
capture_ports {
0 alsa_pcm:capture_1
1 alsa_pcm:capture_2
}
}

ctl.mixer0 {
type hw
card 0
}

it is modified version of online example which is more or less only
documentation of whole plugin. Now if I remove any system;playback
inside playback_ports definition, I get an error. If I totally remove
whole line, (like 4 system;playback_4) that channel won't appear to
jack. If I'm replacing playback_x to playback_3 or higher I get an error
as that output doesn't fysically exist. It would be sweet to understand
which part of my asoundrc controls autoconnect behaviour.

>> Another question, which handles the same problem. Is there any way

Is there any ready made app to do this?

Thanks,

..........j
_______________________________________________
Linux-audio-user mailing list
Linux-audio-user@lists.linuxaudio.org
http://lists.linuxaudio.org/listinfo/linux-audio-user

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
Re: [LAU] disabling jack plugin autoconnect or autoconnect i..., Jari Suominen, (Tue Aug 3, 8:58 pm)