[LAU] stuttering sound using vmware in ubuntu karmic

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: <Linux-audio-user@...>
Date: Wednesday, May 19, 2010 - 12:47 pm

Somebody made me attend on this list, specializing in sound problems.

I write music semi-professionally and therefore have to use Finale,
which is Windows only. I have installed Vmware where Windows XP is
running as a guest and there I run Finale.
The sound produced by any sound application in Windows is "stuttering"
and distorted and quite unusable.
System: AMD Phenom II (4-core, 2.4 GHz)) 4GB mem; Ubuntu Karmic.
Sound is OK in Karmic (flash video's no problem, CD's no problem).
Vmware : soundcard : autodetect. I have tried other possibilities but
none worked better.
I suspect pulse-audio, which I think is not a good development as I
prefer good old ALSA without "embellishments". However, audacity, which
I use regularly in Linux works without a problem.
Can anybody give me some help to solve this problem as it is rather
urgent and I don't want a system with Windows only.
I hope somebody can help me out.
Joep

_______________________________________________
Linux-audio-user mailing list
Linux-audio-user@lists.linuxaudio.org
http://lists.linuxaudio.org/listinfo/linux-audio-user

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
[LAU] stuttering sound using vmware in ubuntu karmic, Joep L. Blom, (Wed May 19, 12:47 pm)
Re: [LAU] stuttering sound using vmware in ubuntu karmic, Fritz Meissner, (Wed May 19, 6:34 pm)
Re: [LAU] stuttering sound using vmware in ubuntu karmic, Patrick Shirkey, (Wed May 19, 2:15 pm)
Re: [LAU] stuttering sound using vmware in ubuntu karmic, Bob van der Poel, (Thu May 20, 2:01 am)