[LAU] joining alsa devices (fasttrack pro)

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: A list for linux audio users <linux-audio-user@...>
Date: Sunday, April 4, 2010 - 1:27 pm

Hi -

I have an M-Audio FastTrack Pro with 2 ins and 4 outs, which shows up
as two devices (hw:1,0 and hw:1,1) splitting the outputs. In trying to
merge them back together to get 4-channel output, I used the .asoundrc
given here:
http://alsa.opensrc.org/index.php/.asoundrc#Joining_devices_to_make_mult...

Now I'm unsure how to specify that this multi device should be used.
alsa -l shows me:

default:CARD=Intel
HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
Default Audio Device
front:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
Front speakers
surround40:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
4.0 Surround output to Front and Rear speakers
surround41:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
surround50:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
surround51:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
surround71:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
null
Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
ttable4:CARD=Intel,DEV=0
HDA Intel, ALC662 rev1 Analog
4 channel multi route
default:CARD=Pro
FastTrack Pro, USB Audio
Default Audio Device
front:CARD=Pro,DEV=0
FastTrack Pro, USB Audio
Front speakers
surround40:CARD=Pro,DEV=0
FastTrack Pro, USB Audio
4.0 Surround output to Front and Rear speakers
surround41:CARD=Pro,DEV=0
FastTrack Pro, USB Audio
4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
surround50:CARD=Pro,DEV=0
FastTrack Pro, USB Audio
5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
surround51:CARD=Pro,DEV=0
FastTrack Pro, USB Audio
5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
surround71:CARD=Pro,DEV=0
FastTrack Pro, USB Audio
7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
iec958:CARD=Pro,DEV=0
FastTrack Pro, USB Audio
IEC958 (S/PDIF) Digital Audio Output
ttable4:CARD=Pro,DEV=0
FastTrack Pro, USB Audio
4 channel multi route
ttable4:CARD=Pro,DEV=1
FastTrack Pro, USB Audio #1
4 channel multi route

While "aplay somesound.wav" or "aplay -d default somesound.wav" is
fine to play through the internal soundcard, I haven't figured out
what arguments to use to play the sound through the aggregated device
(one of the ttable4 entries in the above list).

In fact "aplay -d hw1:0 somesound.wav" also simply plays through the
internal soundcard so I must be doing something wrong. Any
suggestions?

Thanks
Dan
--
http://www.mcld.co.uk
_______________________________________________
Linux-audio-user mailing list
Linux-audio-user@lists.linuxaudio.org
http://lists.linuxaudio.org/listinfo/linux-audio-user

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

This is the only confirmed message in this thread.