Re: [LAU] Phasex. Unable to start MIDI thread, then segfaults

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: Ken Restivo <ken@...>
Cc: <linux-audio-user@...>
Date: Saturday, September 26, 2009 - 7:02 pm

On Saturday 26 September 2009 19:06, Ken Restivo wrote:

Output below.

[djmons@localhost djmons]$ ssh 192.168.0.191
djmons@192.168.0.191's password:
Last login: Sat Sep 26 15:23:44 2009 from 192.168.0.230
[djmons@myhost ~]$ lsmod | grep midi
snd_seq_virmidi 6372 1 snd_emux_synth
snd_seq_midi_emul 5988 1 snd_emux_synth
snd_seq_midi 6848 0
snd_seq_midi_event 7012 3 snd_seq_virmidi,snd_seq_midi,snd_seq_oss
snd_seq 53744 9
snd_emux_synth,snd_seq_virmidi,snd_seq_midi_emul,snd_seq_midi,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi_event
snd_rawmidi 21856 5
snd_seq_virmidi,snd_seq_midi,snd_emu10k1,snd_usb_lib,snd_mpu401_uart
snd_seq_device 6768 9
snd_emu10k1_synth,snd_emux_synth,snd_seq_midi,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq,snd_emu10k1,snd_opl3_lib,snd_rawmidi
snd 58436 26
snd_emux_synth,snd_seq_virmidi,snd_hda_codec_realtek,snd_seq_oss,snd_seq,snd_cmipci,snd_emu10k1,snd_pcm_oss,snd_usb_audio,snd_hda_intel,snd_opl3_lib,snd_ac97_codec,snd_mpu401_uart,snd_hda_codec,snd_rawmidi,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_seq_device,snd_timer,snd_hwdep
[djmons@myhost ~]$ aconnect -lio
client 0: 'System' [type=kernel]
0 'Timer '
1 'Announce '
Connecting To: 15:0
client 14: 'Midi Through' [type=kernel]
0 'Midi Through Port-0'
client 20: 'SB Audigy 2 Platinum [SB0240P]' [type=kernel]
0 'Audigy MPU-401 (UART)'
32 'Audigy MPU-401 #2'
client 21: 'Emu10k1 WaveTable' [type=kernel]
0 'Emu10k1 Port 0 '
1 'Emu10k1 Port 1 '
2 'Emu10k1 Port 2 '
3 'Emu10k1 Port 3 '
client 28: 'MK-225C USB MIDI keyboard' [type=kernel]
0 'MK-225C USB MIDI keyboard MIDI '
[djmons@myhost ~]$

Midi is working ok for ZynAddSubFX, DSSI plugins, Connie, etc, on this
Archlinux install, and I have had Phasex version 0.11.1 working ok with my
midi keyboard on it.

Phasex 0.11.1 was a bit of a hack though, as it would not make to completion,
so I borrowed the installed files from the tarball build on Kubuntu Hardy
(built on same machine), and put them in the same places on Archlinux, and
the Hardy version of Phasex works with no problems. The installed files for
that are currently renamed, so as not to interfere with trying to get the
0.12.0beta4 version working.

I also built Phasex 0.12.0beta4 on a Kubuntu Intrepid install this afternoon
on the same machine, and that is working with no problems with the midi.

There are 3 sound cards on this machine, but that isn't causing a problem with
other sound apps on Archlinux.

[djmons@myhost ~]$ cat /proc/asound/cards
0 [CMI8738 ]: CMI8738 - C-Media CMI8738
C-Media CMI8738 (model 37) at 0xd000, irq 18
1 [Audigy2 ]: Audigy2 - SB Audigy 2 Platinum [SB0240P]
SB Audigy 2 Platinum [SB0240P] (rev.4,
serial:0x10021102) at 0xdc00, irq 17
2 [NVidia ]: HDA-Intel - HDA NVidia
HDA NVidia at 0xdfdf8000 irq 23
3 [keyboard ]: USB-Audio - MK-225C USB MIDI keyboard
Evolution Electronics Ltd. MK-225C USB MIDI keyboard at
usb-0000:00:02.0-1, ful
[djmons@myhost ~]$

Nigel.

_______________________________________________
Linux-audio-user mailing list
Linux-audio-user@lists.linuxaudio.org
http://lists.linuxaudio.org/mailman/listinfo/linux-audio-user

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
Re: [LAU] Phasex. Unable to start MIDI thread, then segfaults, Nigel Henry, (Sat Sep 26, 7:02 pm)