Re: [LAU] Problems with RME Hammerfall DSP + Multiface

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: A list for linux audio users <linux-audio-user@...>
Date: Thursday, May 31, 2007 - 6:14 pm

Hiho,

On Thursday 31 May 2007 17:58:53 ns wrote:

For what it's worth, I recently got an RME Hammerfall DSP Multiface running on
my machine, which is an IBM Thinkpad R51, running Debian Linux, original
install was 64studio (32-bit), and it's now pretty much on Debian unstable,
through upgrades. (But I guess that the 64studio install ensured all sound
devices load properly?).

After fiddling with it quite a bit, I got it to work with the .asoundrc pasted
below in my homefolder.

The system sees the card at startup and loads the firmware properly, and I can
use the card without any problems.

The only problems that occur are when I insert the PCMCIA card later with the
box attached. Then the system hangs. I.e. I need to have the card inside and
the box attached at startup, it seems.
Also, having the PCMCIA card inside prevents the sleep/hibernate states to
work properly.

I hope this helps,
sincerely,
Marije

.asoundrc

pcm.hdsp {
type hw
card 2
}

ctl.hdsp {
type hw
card 2
}
pcm.hdsp_all {
type plug
ttable.0.0 1
ttable.1.1 1
ttable.2.2 1
ttable.3.3 1
ttable.4.4 1
ttable.5.5 1
ttable.6.6 1
ttable.7.7 1
ttable.8.8 1
ttable.9.9 1
ttable.10.10 1
ttable.11.11 1
ttable.12.12 1
ttable.13.13 1
ttable.14.14 1
ttable.15.15 1
ttable.16.16 1
ttable.17.17 1
slave.pcm hdsp
}
pcm.hdsp_analog {
type plug
ttable.0.0 1
ttable.1.1 1
ttable.2.2 1
ttable.3.3 1
ttable.4.4 1
ttable.5.5 1
ttable.6.6 1
ttable.7.7 1
slave.pcm hdsp
}
pcm.hdsp_adat {
type plug
ttable.0.8 1
ttable.1.9 1
ttable.2.10 1
ttable.3.11 1
ttable.4.12 1
ttable.5.13 1
ttable.6.14 1
ttable.7.15 1
slave.pcm hdsp
}
pcm.hdsp_spdif {
type plug
ttable.0.16 1
ttable.1.17 1
slave.pcm hdsp
}

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
[LAU] RME Hammerfall Firmware Rev 10, Alex Norman, (Tue Jun 12, 5:29 am)
Re: [LAU] RME Hammerfall Firmware Rev 10, Marc-Olivier Barre, (Tue Jun 12, 8:55 am)
RE: [LAU] RME Hammerfall Firmware Rev 10, Ivica Ico Bukvic, (Tue Jun 12, 12:06 pm)
Re: [LAU] RME Hammerfall Firmware Rev 10, Dmitry Baikov, (Tue Jun 12, 12:17 pm)
RE: [LAU] RME Hammerfall Firmware Rev 10, Ivica Ico Bukvic, (Tue Jun 12, 6:32 pm)
Re: [LAU] RME Hammerfall Firmware Rev 10, Marc-Olivier Barre, (Wed Jun 13, 6:11 am)
Re: [LAU] RME Hammerfall Firmware Rev 10, Reuben Martin, (Wed Jun 13, 6:12 pm)
Re: [LAU] RME Hammerfall Firmware Rev 10, Reuben Martin, (Tue Jun 12, 10:15 pm)
Re: [LAU] RME Hammerfall Firmware Rev 10, Dmitry Baikov, (Tue Jun 12, 6:40 pm)
Re: [LAU] RME Hammerfall Firmware Rev 10, Reuben Martin, (Tue Jun 12, 2:19 pm)
Re: [LAU] RME Hammerfall Firmware Rev 10, Marc-Olivier Barre, (Tue Jun 12, 2:56 pm)
Re: [LAU] Problems with RME Hammerfall DSP + Multiface, nescivi, (Thu May 31, 6:14 pm)
Re: [LAU] Problems with RME Hammerfall DSP + Multiface, Marc-Olivier Barre, (Thu May 31, 7:38 pm)
Re: [LAU] Problems with RME Hammerfall DSP + Multiface, Marc-Olivier Barre, (Sun Jun 3, 9:11 am)
Re: [LAU] Problems with RME Hammerfall DSP + Multiface, Fons Adriaensen, (Thu May 31, 5:40 pm)