[LAU] timidity and jack issues

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: <linux-audio-user@...>
Date: Tuesday, December 4, 2007 - 11:00 pm

hi all.
just wondering if there is anyone out there using timidity(2.13.2-r6)
and jack successfully. i seem to be have some issues getting it to
connect.
firstly, i am using gentoo with a hdsp multiface.

while i can get timidity to run quite nicely using the midi protocol,
the audio seems to be a bit weird.

running timidity without jack....
$ timidity -iA -B2,8 -Os -EFreverb=0

it is all fine and perfectly usable.
-----------------------------------------------------------
with jackd 0.103.0 running

$ jackd -R -dalsa -dhw:0,0 -r44100 -p64 -n2

and timidity as

$ timidity -iA -B2,8 -Oj -EFreverb=0

JACK tmpdir identified as [/var/run/jack]
TiMidity starting in ALSA server mode
Opening sequencer port: 129:0 129:1 129:2 129:3

i can see the midi input in my qjackctl patchbay and this is usable.
the problem is that i can hear the audio from timidity and is usable
but i have no outputs in my qjackctl audio patchbay.
also, i cannot see timidity ports showing up in the ardour buses.

this seems weird that i can hear the timidity audio using jack but i
cannot see or use output ports in qjackctl.
_______________________________________________
Linux-audio-user mailing list
Linux-audio-user@lists.linuxaudio.org
http://lists.linuxaudio.org/mailman/listinfo/linux-audio-user

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
[LAU] timidity and jack issues, naysayer, (Tue Dec 4, 11:00 pm)
Re: [LAU] timidity and jack issues, Julien Claassen, (Tue Dec 4, 11:11 pm)
Re: [LAU] timidity and jack issues, naysayer, (Wed Dec 5, 10:06 am)
Re: [LAU] timidity and jack issues, naysayer, (Thu Dec 6, 1:14 am)