Re: [linux-audio-user] Recording ADAT inputs on RME hammerfall 9636/52

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: A list for linux audio users <linux-audio-user@...>
Date: Wednesday, June 21, 2006 - 3:38 am

Mark Knecht wrote;

Actually I did. After I typed "Run jack as root", I meant to
replace that line with "Run qjackctl as root", not keep both
lines.

>

Ok. I don't know what to make of that.

>

I set in the Setup window of qjackctl -> interface: "hw:1"
but actually, this is a good point, I actually
have _three_ soundcards, I think. The first is
the completely useless one on the motherboard,
the 2nd is an "audigy2 value" and the third is
the RME. So, now that you mention it, I would
think it should be hw:2, but somehow I still
think it's "hw:1" Maybe it's because the motherboard
soundcard is so utterly useless it doesn't even
show up for work? Er, come to think of it I may have
disabled it in the ROM setup of my computer because
it was only causing problems... I can't recall if I
did that or not. I am sure I thought about trying to do
it. In any case, I think "hw:1" is correct, because of this:

[scameron@zuul ~]$ arecord -l
**** List of CAPTURE Hardware Devices ****
card 0: Audigy2 [Audigy 2 Value [SB0400]], device 0: emu10k1 [ADC Capture/Standard PCM Playback]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Audigy2 [Audigy 2 Value [SB0400]], device 1: emu10k1 mic [Mic Capture]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Audigy2 [Audigy 2 Value [SB0400]], device 2: emu10k1 efx [Multichannel Capture/PT
Playback]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 1: R15 [RME Digi9636 (Rev 1.5)], device 0: RME Digi9636 (Rev 1.5) [RME Digi9636 (Rev 1.5)]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
[scameron@zuul ~]$
[scameron@zuul ~]$ cat /proc/asound/cards
0 [Audigy2 ]: Audigy2 - Audigy 2 Value [SB0400]
Audigy 2 Value [SB0400] (rev.0, serial:0x10011102) at 0x9000, irq 11
1 [R15 ]: RME9636 - RME Digi9636 (Rev 1.5)
RME Digi9636 (Rev 1.5) at 0xea000000, irq 10
[scameron@zuul ~]$

>

Yeah, I set it to "hw:1" so I think it's correct.

>

Ok, I will have to try that one.

> 20:01:52.035 JACK was started with PID=4148 (0x1034).

__________________________________________________
Do You Yahoo!?
Tired of spam? Yahoo! Mail has the best spam protection around
http://mail.yahoo.com

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
Re: [linux-audio-user] Recording ADAT inputs on RME hammerfa..., Stephen Cameron, (Wed Jun 21, 3:38 am)