[linux-audio-user] QJACKCTL + QSYNTH

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]
To: <linux-audio-user@...>
Date: Monday, June 13, 2005 - 7:34 pm

Hi all,

I installed a new card : maudio delta 1010LT.
OS is Ubuntu linux 5.04
... kernel-image-2.6.12-2-multimedia-386
... kernel-patch-2.6-realtime-lsm
... modules snd_seq_midi snd_seq_midi_event snd_seq snd_rawmidi
... snd_timer snd soundcore realtime
I started jackd with qjackctl. The process is running :
... >> ps aux |grep jackd
... root 7867 0.6 5.5 28476 28868 ? SLsl 20:25 0:00 /usr/bin/jackd -R
-dalsa -r44100 -p512 -n2 -D -Chw:1 -Phw:1
but qsynth doesn't want to connect to it.

May be alsa is not correctly configured ?
May be qjackctl is not correctly configured ?
I don't know which walue I have to put in :
- interface :
hw:1 (Maudio Delta 1010LT)
or hw1,0 (ICE1712 multi)
- input device :
hw:1 (Maudio Delta 1010LT)
or hw1,0 (ICE1712 multi)
- output device :
hw:1 (Maudio Delta 1010LT)
or hw1,0 (ICE1712 multi)

Thanks for your help if you have an idea !!!

Here are the steps that I did :
- $alsamixer -c 1 to set inputs/outputs value
- $qjackctl (root) which seems to be ok for my part
... >> QJACKCTL STARTUP :
... 20:24:44.599 Patchbay deactivated.
... 20:24:44.872 Statistics reset.
... 20:24:44.942 MIDI connection graph change.
... 20:24:45.080 MIDI connection change.
... 20:25:02.610 Startup script...
... 20:25:02.610 artsshell -q terminate
... 20:25:02.956 Startup script terminated with exit status=256.
... 20:25:02.956 JACK is starting...
... 20:25:02.956 /usr/bin/jackd -R -dalsa -r44100 -p512 -n2 -D -Chw:1 -Phw:1
... 20:25:02.960 JACK was started with PID=7867 (0x1ebb).
... cannot write to jackstart sync pipe 4 (Bad file descriptor)
... jackd: wait for startup process exit failed
... jackd 0.99.0
... Copyright 2001-2003 Paul Davis and others.
... jackd comes with ABSOLUTELY NO WARRANTY
... This is free software, and you are welcome to redistribute it
... under certain conditions; see the file COPYING for details
... loading driver ..
... apparent rate = 44100
... creating alsa driver ... hw:1|hw:1|512|2|44100|0|0|nomon|swmeter|-|32bit
... control device hw:1
... configuring for 44100Hz, period = 512 frames, buffer = 2 periods
... 20:25:04.973 Server configuration saved to "/root/.jackdrc".
... 20:25:04.974 Statistics reset.
... 20:25:05.005 Client activated.
... 20:25:05.007 Audio connection change.
... 20:25:05.008 Audio connection graph change.
- $qsynth
... >> QSYNTH STARTUP :
... 20:34:47.382 qsynth1: Creating synthesizer engine...
... 20:34:48.416 qsynth1: Loading soundfont:
"/home/ben/Sound/soundfonts/ADC-TranceKit.SF2" (bank offset 0)...
... 20:34:48.425 qsynth1: Creating audio driver (jack)...
... 20:34:48.436 qsynth1: Failed to create the audio driver (jack). Cannot
continue without it.
... fluidsynth: error: Jack server not running?
... 20:34:49.934 qsynth1: Destroying synthesizer engine...
... 20:34:49.936 qsynth1: Synthesizer engine terminated.

Previous message: [thread] [date] [author]
Next message: [thread] [date] [author]

Messages in current thread:
[linux-audio-user] QJACKCTL + QSYNTH, Benjamin de Dardel, (Mon Jun 13, 7:34 pm)
Re: [linux-audio-user] QJACKCTL + QSYNTH, tim hall, (Tue Jun 14, 9:11 am)
Re: [linux-audio-user] QJACKCTL + QSYNTH, mik, (Mon Jun 13, 8:19 pm)
Re: [linux-audio-user] QJACKCTL + QSYNTH, benjamin, (Mon Jun 13, 8:55 pm)
Re: [linux-audio-user] QJACKCTL + QSYNTH, benjamin, (Mon Jun 13, 9:19 pm)